SIELUKASTA TANGOA ARGENTIINALAISIN MAUSTEIN LAULETTUNA JA TANSSITTUNA PIKKUJOULUAJAN ESITYSTARJONNASSA

 Kalkki Oy:n suosittu Tango de mi Alma vierailee marraskuussa kolmen esityksen verran maineikkaan turkulaisen Tanssiteatteri Erin ohjelmistossa. Klassisen musiikin ja jazzin vaikutteita perinteiseen argentiinalaiseen tangoon yhdistävä konsertti täydentyy nyt Erin valovoimaisten tanssija-koreografien Eeva Soinin ja Lassi Sairelan koskettavalla liikekielellä.

 Tango de mi Alma on syntynyt kolmen erilaisen artistin suhteesta argentiinalaiseen tangoon. Konsertissa kuullaan mm. Carlos Gardel’n unohtumattoman Por una cabeza’n ja Astor Piazzollan Maria de Buenos Aires’n rinnalla Toivo Kärjen ja Unto Monosen rakastettujen suomitangojen Liljankukka ja Tähdet meren yllä espanjankielisiä käännöksiä. Ainutlaatusessa esityksessä kuullaan myös omin  argentiinalaisittain sävyttyneitä sovituksia Georges Bizet’n lauluista ja ooppera-aarioista. 

Tango de mi Alman laulusolisteina loistavat näyttävää kansainvälistä uraa tekevä buenosairesilainen Martin Alvarado, joka on yksi tämän hetken arvostetuimmista argentiinalaisen tango nykytulkeista sekä laaja-alaisena ja ilmaisuvoimaisena artistina tunnettu mezzosopraanio Essi Luttinen, jonka ohjelmistossa yhdistyy klassisen musiikin lisäksi monet tyylilajit ja niiden fuusiot. Yhdessä konsertin pianistin Petri Haapasalon kanssa he vievät tangon uusille raiteille, jossa yleisöä lähelle tuleva intiimiys yhdistyy omintakeisiin, usein hetkessä syntyviin sovituksellisiin sävyihin ja  jazz-maailmasta lainattuun improvisaatioon.

Marraskuun 27., 29. ja 30. päivinä nähdään kolme ainutlaatuista esitysiltaa Tanssiteatteri Erin näyttämöllä, kun Tango de mi Alma laajentuu näyttävän uran tanssitaiteen parissa tehneiden tanssija-koreografien Eeva Soinin ja Lassi Sairelan vahvoilla tanssitulkinnoilla. Erin lisäksi useissa muissa produktioissa koreografeina ja tanssijoina vieraillut työpari on tehnyt pitkään yhdessä työtä. Heidän tyylilleen on ominaista huumorin ja teatterin keinojen  liittäminen persoonalliseen liikekieleen.

Tango de mi Alma Tanssiteatteri ERIssä

Esitykset: Tanssiteatteri Eri, Yliopistonkatu 7, 20100 Turku

Keskiviikkona 27.11. klo 19

Perjantaina 29.11. klo 19 (pianistina Mikko Helenius)

Lauantaina 30.11. klo 19

Liput: 35 € (/ 33,50 €) lippu.fi ja Erin toimisto puh. 02250 1032

Tuotanto: Tuotantoyhtiö Kalkki Oy ja Tanssiteatteri Eri