TANGO DE MI ALMA – SIELUNI TANGO

Sielukas tangokonsertti yhdistää perinteiseen argentiinalaiseen tangoon jazz- ja klassisen musiikin vaikutteita. Carlos Gardelin klassikoiden ja Astor Piazzollan tango nuevon rinnalla kuullaan nyt myös ooppera-aarioista ja suomitangojen espanjankielisistä käännösversioista omia argentiinalaisittain sävyttyneitä sovituksia.

Konsertin solisteina loistaa yksi tämän hetken arvostetuimmista argentiinalaisen tangon tulkeista, buenosairesilainen Martin Alvarado sekä laaja-alaisena ja ilmaisuvoimaisena artistina tunnetuksi tullut mezzosopraano Essi Luttinen. Yhdessä konsertin pianistin Petri Haapasalon kanssa he vievät tangon uusille raiteille, jossa yleisöä lähelle tuleva intiimiys yhdistyy omintakeisiin, usein hetkessä syntyviin sovituksellisiin sävyihin ja jazz-maailmasta lainattuun improvisaatioon.

Tango de mi Alma - Sieluni Tango

Tiedustelut: petri.haapasalo@kalkkikauppa.fi / 0400 824 518

”Argentiinalaisessa muodossaan sen (tangon Naantaliin) toi hunajaisen, pehmeän ilmaisuvoimaisen äänen omaava Martin Alvarado, tangokuningas maailman mittakaavassa. Petri Haapasalo oli velho sävyttämään tangoa jazzsävyin ja iskelmää milongatunnelmin. Essi Luttisen Bizet’n Habanera oli suorastaan tyrmäävä.”

Aija Haapalainen, Turun Sanomat