VOLTER JA HILJA – Ovat sanasi niinkuin valoa minulle

Tosielämän rakkaustarinaan perustuva kirjallinen konsertti

Viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen sekä pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s. V anhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka omintakeista tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.

Puoliakustisina toteutettavat maailmanmusiikin klassikkokappaleiden tunteikkaat versiot kulkevat esityksessä rinta rinnan Volterin ja Hiljan rakkaustarinan kanssa ja tuovat oman sävykkään lisänsä tähän poikkeuksellisen kauniiseen kirjallisen maailman tosielämän satuun. Esitys sopii monenlaisiin esitystiloihin, mutta parhaimmillaan se on pienissä ja keskikokoisissa konserttisaleissa, klubimaisissa tiloissa, teatteriravintolatiloissa ja esimerkiksi kahvikonserttiohjelmana.

”Konsertin jälkeen ei jää epäselväksi se, että Volterin ja hänen Hiljansa on suomalaisen kulttuurihostorian romansseista yksi sekä vaikuttavimmista että pistoina myös hauskimmista”

Kari Salminen, Turun Sanomat

Esiintyjät:
Essi Luttinen, mezzosopraano ja Hiljan ääni
Laura Kokko, viulu ja kerronta
Petri Haapasalo, piano ja Volterin ääni

Volter ja Hilja - "Ovat sanasi niin kuin valoa minulle"

Yhteydet: Tuotantoyhtiö Kalkki Oy / Malmnäsintie 7 A 5, 21600 Parainen / 0400 824518 / petri.haapasalo@kalkkikauppa.fi