MARTIN ALVARADO

Buenos Airesin ääni

Buenosairesilaissyntyinen Martin Alvarado on yksi tämän hetken merkittävimpiä argentiinalaisen tangon autenttisia tulkkeja. Hänen poikkeuksellisen kaunista tenoriääntä ja hienostunutta musikaalista vaistoa on laajasti ylistetty ”2000-luvun tangoääneksi”.  Merkittävää kansainvälistä uraa tekevä Alvarado kiertää säännöllisesti konsertoimassa ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa. Alvaradon livekonsertit ovat tunnettuja vangitsevasta äänellisestä omistautumisesta ja tulkinnallisesta heittäytymisestä yhdistettynä hurmaavaan lavakarismaan.

Perinteisen argentiinalaisen tangon ja tango nuevon rinnalla Martin tulkitsee omia espanjankielisiä käännösversioita Toivo Kärjen ja Unto Monosen suomitangoista sekä omia sävellyksiään.

Martin esiintyy monien eri kokoonpanojen solistina. Hänen vakituisia yhteistyökumppaneitaan ovat pianisti Petri Haapasalo ja bandoneonisti Mikko Helenius, ansiotuneet jazzmuusikot Aleksi Tuomarila ja Eero Koivistoinen sekä tangokvintetti Otra Vez. Martin esiintyy myös trubaduurina säestäen itseään kitaralla.

Lue lisää: Tango de mi Alma.

Five Tales of Tango - trailer
Martin Alvarado & Mikko Helenius, bandoneon