TUE PAIKALLISTA YRITTÄJÄÄ

Koronakriisin viimeinen loppusuora häämöttää jo. Tapahtuma-ala on yksi kriisin suurimmista kärsijöistä, joille viimeiset kuukaudet ja viikot voivat käydä ylivoimaisiksi. Onneksi jokainen meistä voi omilla valinnoillaan tukea paikallista yrittäjää ja estää konkursseja.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että koronaepidemian loppukiri olisi nyt käynnissä. Tartuntojen kasvu on saatu rajoituksilla taittumaan. 8.3. lähtien suljettuina olleet ravintolat on avattu kuuden viikon jälkeen jälleen tällä viikolla. Tapahtuma-ala on ollut kiinni viime vuoden marraskuusta lähtien ja toisin kuin ravintola-ala, josta rajoitusten purku aloitetaan, tapahtuma-ala tulee olemaan yksi viimeisistä vapautettavista toimialoista. Keskiviikkona 21.4. saimme vihdoin kuulla hallituksen esitykset koronan exit plan’sta eli vaiheittaisesta rajoitusten purkamisesta kesän mittaan. Vaikka viesti oli toiveikkain pitkään aikaan samaan aikaan kuitenkin monet kesäfestivaalit jatkavat ilmoituksia tulevan kesän peruutuksista. Markkinointikampanjat eivät ole epävarmoissa oloissa päässeet kunnolla käyntiin ja rajoitukset katsojamäärissä ja turvaetäisyyksissä tekevät tapahtumien järjestämisestä liiketoiminnallisesti kannattamattomia.

Kirjastot ja museot avautuvat toukokuussa. Kuntavaalit, massiivinen valtakunnallinen yleisötapahtuma, järjestetään kesäkuun 13. päivänä, mutta miten kauan konserttikatsomot pysyvät tyhjinä. Toistaiseksi hallitus on linjannut, että tapahtumat tulee avata enintään 50 hengelle perustasolla olevissa maakunnissa ”mahdollisimman pian”, mikä jättää monet kysymykset vielä hyvinkin vaille vastausta.

Tapahtuma-ala elää tällä hetkellä ahdinkonsa syvimmässä kuopassa. Sen äänenkannattajat ja edunvalvojat ovat vasta nyt todellisen kriisin iskiessä todella suoristaneet rivejään ja hätähuudot alkavat saada kuuluvuutta yhä enemmän myös julkisuudessa ja mediassa. Valtiovallan taholtakin tämä on myös noteerattu. Kulttuuriministeri Saarikko tiedotti tänään peräti 145,86 miljoonan euron lisätukipaketista kulttuurille, ja se olisi menossa esittelykierrokselle tämän kuun lopussa.

Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sälyttää valtion hoidettavaksi. Jokainen meistä, kunnat, kaupungit, yhteisöt, julkishallinnot, yritykset ja yksityiset ihmiset, voi olla auttamassa tapahtuma-alan yrittäjiä ja freelancereitä selviämään tämän kriisiajan viimeisten kuukausien yli. Nyt kun koronakriisiä on eletty jo yli vuosi, on säästöt jo moneen kertaan syöty ja yritykset huojuvat konkurssirotkon reunalla. Nyt on viimeinen hetki ojentaa auttava käsi. Me kerromme, miten sinä voit auttaa.

Löytyykö omalta alueeltasi tapahtuma-alan pieni toimija?

Älä mene merta edemmäs kalaan, vaan tutustu paikallisten pk-yritysten tarjontaan. Olipa kyseessä liput kesäteatteriin, konserttiin tai striimattuun esitykseen, osta ne nyt.

Haluatko yllättää etäjuhlissa päivänsankarin? Haluatko tarjota elämyslahjan läheisellesi? Tarvitsetko teknisen toteutuksen yritystilaisuutesi striimaukseen? Tapahtuma-alan yritykset ovat viimeisen vuoden aikana tehneet digiloikan lähipalveluista digitaalisiin toteutuksiin, jotta sinun ei tarvitse itse loistaa teknisellä osaamisella. Hankkimalla striimilähetyksesi palvelun tapahtuma-alan toimijalta nostat tavallisen Teams-palaverin seuraavalle tasolle ja erotut joukosta. Yrityksesi tilaisuuksien ei tarvitse olla vain verkossa puhuvia päitä. Sanomasi saa yllättävää lisäpainoarvoa, kun sen eteen nähdään vähän enemmän vaivaa ja siihen tuodaan musiikin tai muun esityksen kautta hetken hengähdystauko osallistujille.

Striimattujen tapahtumien toteutusten ei tarvitse aina olla raskaita monikameratuotantoja. Kaikkiin tarpeisiin löydetään budjettiin sopiva ratkaisu.

Yksityistilaisuuksissa voit yllättää päivänsankarin hänen suosikkiartistinsa esityksellä turvaetäisyyksin vaikka omalla patiolla tai videopuhelun kautta. Tutustu artisteihimme kotisivujen rosterissa tai kysy, olisiko suosikkiartisti listan ulkopuolelta tilattavissa kauttamme. Useimmiten se onnistuu! Viime jouluna Kalkin keikkamobiili välitti joulun sanomaa asiakkaille pääkaupunkiseudun palvelutaloissa. Nyt kesän korvalla se starttaa yhtä helposti niin lähelle kuin kauas ja tuo yksityisen live-elämyksen sinne, missä sitä halutaan.

Tässä vielä konkreettisia esimerkkejä, mitä palvelujamme voit hyödyntää tulevina kuukausina ennen kuin paluu normaaliin on täällä:

  • Osta liput verkkokaupastamme Kupliva Wappu! Striimikonserttiin. Katseluaika 30.4.-31.5.2021
  • Tilaa striimipalvelut meiltä. Etälähetyksenä voi toteuttaa melkein mitä vain: seminaarit, kokoukset, tuotelanseeraukset, tykypäivät, koulutukset.. Anna meidän huolehtia puolestasi sekä teknisestä toteutuksesta että oheisohjelmasta.

Hankkimalla tuotteita verkkokaupastamme, tuet myös paikallista palveluntarjoajaa Eventio Groupia, jonka tarjoaman alustan kautta tuotteitamme on myynnissä.

Hallituksen tämänpäiväinen viesti muun muassa turvaväleistä luopumisesta ulkoilmatapahtumien osalta kesäkuussa sekä tapahtumatakuun käyttöönotto ovat jo paljon toivoa antavia lupauksia! Kalkki tiedottaa myös piakkoin omista kesätapahtumia koskevista yhteistyökuvioista. Vihdoinkin meillä on jotakin uutta kerrottavaa, mutta kuten arvon ministeritkin moneen kertaan tänään totesivat: jaksetaan vielä hetki pitää huolta muutamista koronan torjunnan kulmakivestä; maskeista, käsienpesusta, etäisyyksistä, niin pääsemme kesällä nauttimaan vihdoinkin elävän musiikin sielua parantavasta voimasta!

Pidetään huolta toisistamme!

21.4.2021


Kalkin parhaaksi työntekijäksikin nimetty Essi Luttinen on yrityksen väsymätön markkinointiviestijä. Monet muistavat Essin myös erilaisilta estradeilta, mutta Kalkki Oy:n työntekijänä hänen toimenkuvansa laajenee sivuston ylläpitoon, myyntiin, asiakaspalveluun ja graafisiin ilmeisiin.